Holland Natuur in de Delta

SKU# 9789079703180

Geef als eerste een review
Dit fotoboek hoort bij de film Holland - Natuur in de Delta, de opvolger van de succesvolle natuurfilm De Nieuwe Wildernis.
Meer informatie over dit product
Leden 24,95
Niet leden 24,95

3-4 werkdagen

Verzendkosten worden zichtbaar in je winkelmandje

Verschillende bezorgmogelijkheden

Productinformatie

Holland Natuur in de Delta

Topfotografen Frans Lemmens en Marjolijn van Steeden trokken een jaar lang in de voetsporen van de filmteams door ons land om een fascinerend beeldverhaal samen te stellen. Holland – Natuur in de Delta is een (her)ontdekking van Nederland; een ode aan onze rivieren en het kustgebied en de rijke natuur die zij onze delta brengen. We maken een reis door de tijd door de ogen van dieren die de rivierdelta al lang voor ons bevolkten. Denk aan de machtige zeearend, de bever die, net als mensen, barrières in het water bouwt en geulen graaft. Maar ook de haas, ‘de cheetah van de polder’, het onbekende pimpernelblauwtje en het stekelbaarsje dat een epische reis maakt naar zijn paaigronden.

Een paar duizend jaar geleden begon ook de mens een rol te spelen. Door de eeuwen heen slaagden we er in het water meer en meer regels op te leggen. In afgelopen eeuwen is onze cultuur gevormd door de strijd tegen het water. In recente tijd beschouwen we de natuur niet langer onze vijand en zoeken we naar een manier om haar immense creatieve kracht te benutten en zo het evenwicht te herstellen. Op steeds meer plaatsen weten we met succes ruimte te scheppen voor een vruchtbare samenwerking met de natuur. Na eeuwen is de zeearend terug. De bever voelt zich weer thuis. De rivier ervaart dat er een nieuwe tijd begint, waarin de krachten die haar wurgden verdwijnen. De mens verandert de landkaart zoals het hem past, maar nu in samenhang met de natuur. Zo herstellen zij samen het ecosysteem in volle glorie.

Specificaties
EAN: 9789079703180
Categorie: Dieren en insecten
Thema: Flora en Fauna
ISBN: 9789079703180
Aantal pagina's: 192
Binding: Hardcover
Afmetingen (lXbXh): 328 x 290 x 25 mm
Land: Nederland
Schrijf als eerste een review over Holland Natuur in de Delta Door een review te schrijven help je je mede shoppers bij het vinden van geschikte producten.
Vragen over uw bestelling? Gebruik het contactformulier

Webwinkel contact & service

€ 5.- Cadeautegoed

Ontvang via e-mail voor jou interessante aanbiedingen, producten, diensten en informatie van de ANWB.

Veilig en betrouwbaar

Deel deze pagina