Ruilen en retourneren

Door omstandigheden is de levertijd van bestellingen in de webwinkel tijdelijk verlengd tot 2 werkdagen. Mede hierdoor is de telefonische bereikbaarheid van het Leden Service Center niet zoals u dat van ons gewend bent. Klanten ontvangen per e-mail bericht over de status van hun order. Excuses voor het ongemak.

Bij online aankopen heeft u recht op herroeping. Voor alle aanbiedingen en bestelde producten geldt een herroepingsrecht van 14 kalenderdagen na ontvangst van het artikel. Gedurende 14 kalenderdagen mag u de overeenkomst zonder opgave van redenen ontbinden. Om die reden kunt u bij ons binnen 14 kalenderdagen na ontvangst van uw bestelling, een artikel retour sturen of ruilen voor een ander product.
Tijdens deze termijn dient u zorgvuldig om te gaan met het product en de verpakking. U dient het product slechts in die mate uit te pakken of te gebruiken voor zover dat nodig is om te kunnen beoordelen of u het product wenst te behouden. Indien u van uw herroepingsrecht gebruik maakt, dient u het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan de ANWB te retourneren, conform de eventueel door ons verstrekte instructies. Gelieve de verpakking niet te beschrijven, beplakken en/of op andere wijze te modificeren.

Om gebruik te maken van uw herroepingsrecht is het voldoende om het retourformulier, die u heeft gekregen bij uw bestelling, volledig in te vullen en mee te sturen met het pakket.

U kunt ook door het invullen van het modelformulier voor herroeping aangeven dat u gebruik wilt maken van het herroepingsrecht. Vul in dat geval het formulier in en mail het naar bedrijfsbureau@anwb-retail.nl U bent echter niet verplicht om het modelformulier te gebruiken. Het herroepingsrecht geldt ook zonder modelformulier.

Houdt u er rekening mee dat de artikelen niet later dan 14 dagen, na de dag waarop u melding heeft gemaakt van de herroeping, aan ons terug zendt of in de winkel aflevert. U bent op tijd als u de artikelen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken.

U kunt uw bestelling retourneren naar het volgende adres:

ANWB Bestelservice
Antwoordnummer 369
3840 VB Harderwijk

De retourzending is kosteloos. U ontvangt zo spoedig mogelijk doch uiterlijk binnen 14 dagen vanaf het moment dat wij op de hoogte zijn gebracht van het herroepen van de aankoop het aankoopbedrag inclusief eventuele verzendkosten terug. Bij retour wordt de waarde van de artikelen terugbetaald minus de gegeven korting. Bij gedeeltelijke retournering worden de verzendkosten niet terugbetaald. U kunt voor het retourneren van artikelen ook terecht bij de ANWB-winkels, onder begeleiding van de originele factuur én pakbon.


In sommige gevallen kunt u artikelen niet retourneren in een ANWB Winkel of via de post. Indien dit het geval is, staat onderaan de productpagina van het door u gekochte artikel de afwijkende retourprocedure vermeld.

Retourzendingen zijn voor risico van de koper. Wij adviseren daarom altijd de originele verpakking zorgvuldig open te maken, zodat u deze eventueel weer (deels) kunt gebruiken om de bestelling terug te sturen. U dient zelf zorg te dragen voor transport van de retourzending. Zorg daarom altijd voor een verzendbewijs.

Heeft u een verkeerde maat besteld of heeft u toch liever een andere kleur? Met de originele factuur én pakbon kunt u binnen 14 kalenderdagen na ontvangst het artikel omruilen in een ANWB Winkel. Hierbij geldt dat u het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan de ANWB dient te retourneren, conform de eventueel door ons verstrekte instructies. Gelieve de verpakking niet te beschrijven, beplakken en/of op andere wijze te modificeren.

U kunt er ook voor kiezen het artikel kosteloos te retourneren. U ontvangt dan uw geld terug en kunt vervolgens online een nieuwe bestelling plaatsen.

Voor bepaalde artikelen is het niet mogelijk te retourneren of geldt er een andere procedure voor het retourneren. Indien dit het geval is wordt hiervan opgave gedaan bij de productomschrijving/voorwaarden of op de pakbon bij uw bestelling.

Voor vragen over het retourneren en ruilen kunt u Iris raadplegen of contact opnemen via het contactformulier

Onze service
  • 14 dagen bedenktijd

  • Gratis retourneren

  • Ledenvoordeel

  • Geen verzendkosten bij afhalen in de winkel

8.1

ANWB (Web)winkel beoordeling

Welkom in de ANWB Webwinkel, dé seizoenswinkel waarbij je goed voorbereid en zonder zorgen op pad gaat in ieder seizoen. Bekijk beoordelingen van leden of schrijf zelf een waardering.

4 5

16139 reviews

Bekijk hier de reviews

Webwinkel contact & service

€ 5.- Cadeautegoed

Ontvang via e-mail voor jou interessante aanbiedingen, producten, diensten en informatie van de ANWB.

Veilig en betrouwbaar

Deel deze pagina