Zo blijf je koel in de hitte

Warm, warmer, heet! De zomer is begonnen en een hittegolf is geen uitzondering meer.
Hallo zweetsnor! Het is tijd voor een coolling down.

Airconditioner of ventilator

Zeker wanneer je thuis werkt is het belangrijk om het hoofd koel te houden. Niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk. Probeer de warmte zoveel mogelijk buiten te houden en sluit ramen en gordijnen. Een ventilator of airco zorgt voor verkoeling in huis.
Tijd dus om er een aan te schaffen, maar wat is nu eigenlijk het verschil?

Ventilator

Een ventilator koelt de ruimte niet maar zorgt  er door middel van luchtstroom voor dat het gevoelstemperatuur daalt.


Voordelen:

+ Energiezuiniger dan een airco
+ Makkelijk te verplaatsen
+ Onmiddelijk afkoelend effect
+ Maakt weinig geluid
+ Meestal goedkoper dan een airco

Airco

Een airco koelt de lucht via koelvloeistof wat ervoor zorgt dat de temperatuur in de ruimte daadwerkelijk daalt.


Voordelen:

+ De lucht wordt gekoeld
+ Temperatuurverschillen tot 10 °C
+ Vaak met luchtzuiveringsfunctie
+ De lucht wordt ontvochtigd
+ Kan vaak ook lucht verwarmen


Airco's

Een airconditioning of airco koelt de lucht in een ruimte. Daarnaast beschikken airco’s vaak over luchtfilters, die de lucht in de ruimte filteren van stof, rook en geuren. Wanneer het buiten warm is kan de lucht soms ook heel vochtig aanvoelen. Een airco zorgt ervoor dat vocht uit de lucht onttrokken wordt. Dat is fijn, want vochtige ruimtes zijn oncomfortabel en er kan schimmel ontstaan. Airco’s die voorzien zijn van een warmtepomp kunnen naast koelen de ruimte ook efficiënt verwarmen. In ons assortiment vind je ook mobiele airco’s, die zeer geschikt zijn voor in je tent, caravan of camper. Ook daar ga je voor comfort op de warme dagen. Ga je niet vaak kamperen, dan kun je een mobiele airco ook goed gebruiken om een kleine ruimte (tot 16 mm) in huis te koelen. Of wat dacht je van de boot, een strandhut of tuinhuisje.


Ventilatoren

Een ventilator zorgt voor een aangenaam briesje. De meeste ventilatoren hebben verschillende snelheden, zo kun je kiezen of je een klein briesje wilt of wind op volle kracht. Hoe meer vermogen de ventilator heeft hoe harder die kan blazen. Daarnaast kunnen de meeste ventilatoren oscilleren. Met oscilleren wordt bedoeld dat de lucht van links naar rechts of van boven naar onder geblazen wordt. Hierdoor wordt de lucht beter verspreid over de ruimte. Vaak als je de ventilator lang op jezelf gericht hebt staan krijg je last van een stijve nek, een oscillatie-functie is dus wel zo fijn. Ventilatoren heb je in verschillende modellen, hieronder staan er een paar uitgelicht:

Tafelventilator

Vloerventilator

Staande ventilator

Torenventilator

Handventilator


Warm hé! Zoek verkoeling bij een ventilator of airco.

Webwinkel contact & service

Meld je aan en ontvang € 5.- cadeautegoed*

Ja, ik wil de ANWB Winkel nieuwsbrief ontvangen en geef de ANWB toestemming mij per e-mail te benaderen over de beste acties en kortingen uit de ANWB (Web)winkel. *alleen voor leden

Veilig en betrouwbaar

Deel deze pagina