De Kossmannroute

SKU# 9789490608590

Geef als eerste een review
literair-historische wandeling door Rotterdam-Noord.
Meer informatie over dit product
Leden 14,95
Niet leden 14,95

1-2 werkdagen

Verzendkosten worden zichtbaar in je winkelmandje

Verschillende bezorgmogelijkheden

Productinformatie
Deze literair-historische wandelroute voert door Rotterdam Blijdorp-Noord. Alfred Kossmann (1922- 1998) groeide daar op aan de Statensingel. Zijn vader was directeur van de Gemeentebibliotheek. Als dichter en schrijver was Kossmann veelzijdig, hij werkte als journalist, in de boekhandel en bij Rotterdamse uitgeverijen. Hij was zeer bevriend met Anna Blaman. Hoewel Kossmann reeds in 1960 Rotterdam verliet, bleef hij een bijzonder Rotterdams auteur. Zo liet hij al zijn romanpersonages in Rotterdam geboren zijn. En in 1993 verscheen de publicatie Rotterdammer, zo ik iets ben. Naast de literaire wetenswaardigheden biedt deze wandelroute ook een kennismaking met de buurten en wijken van Blijdorp-Noord. Van de hand van Jan Oudenaarden en Rien Vroegindeweij, verenigd in het Rotterdammologisch Instituut, verschenen eerder de volgende literair-historische wandelroutes door Rotterdam: De Leopoldroute, De Blamanroute, De Bordewijkroute en De Brandgrensroute.
Specificaties
EAN: 9789490608590
Aantal pagina's: 80
Schrijf als eerste een review over De Kossmannroute Door een review te schrijven help je je mede shoppers bij het vinden van geschikte producten.
Vragen over uw bestelling? Gebruik het contactformulier

Webwinkel contact & service

Meld je aan en ontvang € 5.- cadeautegoed*

Ja, ik wil ANWB Ledenvoordeel ontvangen en geef de ANWB toestemming mij per e-mail te benaderen over ledenvoordelen. *alleen voor leden

Veilig en betrouwbaar

Deel deze pagina