De mooiste netwerkwandelingen Twente

SKU# 9789038926896

Wandelgids met 15 wandelingen van 5 tot 19,5 km en met landschapsfoto's en historische illustraties.
Meer informatie over dit product
Leden 14,99
Niet leden 14,99

  • Levertijd 1-2 werkdagen
  • Verzendkosten worden zichtbaar in je winkelmandje
  • Verschillende bezorgmogelijkheden
Productinformatie

De ware wandelliefhebber geeft de voorkeur aan het lopen over gras, half- tot onverhard. In het westen van het land waren de mogelijkheden daarvoor tot voor kort schaars. Maar juist de afgelopen jaren zijn er veel 'zachte' voetpaden bijgekomen, dankzij de medewerking van boeren, waterschappen en gemeenten. De meeste van die paden zijn opgenomen in de regionale wandelnetwerken van Utrecht, Noord- en Zuid-Holland.

Anno 2018 is het overgrote deel van die provincies bedekt met een fijnmazig netwerk van uniform bewegwijzerde wandelroutes. De wandelaar kan z'n eigen route uitzoeken aan de hand van allerlei criteria: lang-kort, met of zonder hond, bossig of open, verhard of onverhard, thematisch of niet-thematisch. Maar waar te beginnen als wandelaar? Waar is het nu 'echt genieten', wat zijn de mooiste rondwandelingen?

De auteurs, routemakers en ontwerpers van diverse wandelnetwerken, weten dat als geen ander.

Specificaties
EAN: 9789038926896
Categorie: Wandelgids
Verschijningsdatum: April 2019
Binding: Paperback
ISBN: 9789038926896
Aantal pagina's: 128
Regio: Overijssel
Thema: Wandelen
Afmetingen (lxbxh): 115 x 165 mm
Land: Nederland
Continent: Europa

1 review over De mooiste netwerkwandelingen Twente

Schrijf review
Schrijf een review over De mooiste netwerkwandelingen Twente Door een review te schrijven help je je mede shoppers bij het vinden van geschikte producten.
Vragen over uw bestelling? Gebruik het contactformulier
wandelknooppunt
Uw beoordeling
4 5

Overzichtelijk en compact

Van Uitgeverij Elmar ontving ik onlangs het boekje “De Mooiste Netwerkwandelingen TWENTE”. Dit boekje is alweer het 7e boekje uit de serie Mooiste Netwerkwandelingen door Nederland. Het is even wennen aan het kleine formaat, maar desondanks de prijs van € 14,95 meer dan waard. Dit compacte paperbackformaat blijkt in de praktijk zelfs een voordeel. Je wil als wandelaar tenslotte weinig bagage meenemen.
Het boekje is van de hand van de meester. Rob Wolfs is een professionele routemaker en ik ben fan van zijn Trage Tochten. Hij heeft een goede wandelneus voor juist die mooie paadjes die jezelf niet zou hebben ontdekt. Een zekerheid voor een mooie (natuur)wandelroute over veelal onverharde paden. In het boekje staan 15 wandelroutes in Twente, verdeeld over de gehele streek. Twente is Overijssel, niet te verwarren met het Gelderse Achterhoek.
De informatie in het boekje vind ik erg overzichtelijk. Alle broodnodige informatie staat per wandelroute vermeld. Wolfs begrijpt daarnaast heel goed dat een uitgebreide beschrijving van de wandelroute overbodig is. De wandelknooppunten nummers worden aangegeven. En dat is het dan. De markering doet de rest. Wel moet nog worden opgemerkt dat in Twente gekozen is voor het wandelkeuzesysteem. Dus je dient daarnaast ook nog op de kleur te letten. De beginnende wandelnetwerkwandelaar wordt in de inleiding nog even uitgelegd hoe dat werkt.
Het boekje wordt aangevuld met makkelijk te lezen achtergrondinformatie over de geschiedenis van de streek en de natuurbeleving. De vele foto’s vullen dit verhaal verder aan. Enige minpuntje zijn in mijn optiek de oude foto’s van landkaarten die te klein zijn voor dit formaat boekje en mij als wandelaar niet kunnen boeien.
Het boekje is voor mij een inspiratiebron om komende periode Twente te voet te gaan ontdekken.

Webwinkel contact & service

Meld je aan en ontvang € 5.- cadeautegoed*

Ja, ik wil de ANWB Winkel nieuwsbrief ontvangen en geef de ANWB toestemming mij per e-mail te benaderen over de beste acties en kortingen uit de ANWB (Web)winkel. *alleen voor leden

Veilig en betrouwbaar

Deel deze pagina