Deel II - Archiefbeelden

SKU# 9781845886622

Geef als eerste een review
Diksmuide, West-Vlaanderen

Met veel liefde heeft de auteur Edwin Vandenberghe i...

Meer informatie over dit product
Leden 19,90
Niet leden 19,90

1-2 werkdagen

Verzendkosten worden zichtbaar in je winkelmandje

Verschillende bezorgmogelijkheden

Productinformatie
Diksmuide, West-Vlaanderen

Met veel liefde heeft de auteur Edwin Vandenberghe in zijn vorige boek, ÔArchiefbeelden-DiksmuideÕ de Diksmuidelingen en genteresseerden kunnen overtuigen dat Diksmuide een unieke positie inneemt in de geschiedenis van de Grote Oorlog.

De bezetter heeft zowel tijdens de Eerste als de Tweede Wereldoorlog veel beelden op de gevoelige plaat vastgelegd, en uit dit bijzondere archiefmateriaal kon de auteur een selectie maken voor dit tweede boek. Met meer dan 200 beklijvende fotoÕs en prentbriefkaarten neemt ÔArchiefbeelden Groot-DiksmuideÕ de lezer mee naar het oorlogsgebeuren in de streek, en dit zowel ten tijde van de Eerste als van de Tweede Wereldoorlog. De door Duitsers gemaakte en nooit eerder gepubliceerde fotoÕs van Diksmuidelingen op Grote Markt tijdens de laatste oorlog, van restaurant Õt Fort, de Broederschool, de Hoge brugÉ zijn waarlijk unieke documenten die de geschiedenis tot leven brengen.

ÔArchiefbeelden Groot-DiksmuideÕ pakt daarnaast uit met een waaier van unieke fotoÕs en prentbriefkaarten van de gemeenten Esen, Vladslo, Woumen , Beerst , Leke , Keiem, Stuivekenskerke, Pervijse, Oostkerke , Kaaskerke, Lampernisse, Oudekapelle, Nieuwkapelle, en Sint-Jacobskapelle.
Ê
Ouderen zullen met nostalgie aan vervlogen tijden terugdenken, jongeren krijgen met dit Archiefboek een beeld van de geschiedenis van hun stad en vroegere gemeente. Het boek biedt de mogelijkheid om het heden met het verleden te vergelijken en vast te stellen wat er veranderde, of juist door de jaren heen hetzelfde bleef.


Met medewerking van het stadsbestuur van Diksmuide + logo
Specificaties
EAN: 9781845886622
Aantal delen: Groot-Diksmuide
Schrijf als eerste een review over Deel II - Archiefbeelden Door een review te schrijven help je je mede shoppers bij het vinden van geschikte producten.
Vragen over uw bestelling? Gebruik het contactformulier

Webwinkel contact & service

Meld je aan en ontvang € 5.- cadeautegoed*

Ja, ik wil ANWB Ledenvoordeel ontvangen en geef de ANWB toestemming mij per e-mail te benaderen over ledenvoordelen. *alleen voor leden

Veilig en betrouwbaar

Deel deze pagina