Fietsendragers

62 producten
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Neem je fietsen overal mee naar toe met een fietsendrager

Door heel Nederland kan je prachtige routes fietsen en met een fietsendrager, kan je je eigen fietsen overal mee naar toe nemen. Bij de ANWB vind je verschillende soorten fietsendragers. Zo hebben we trekhaakdragers, dakdragers en zelfs een fietsendrager voor op de caravan.

Fietsendragers voor elke fiets

E-bikes, racefietsen, mountainbikes en de stadfiets; de meeste types fietsen passen op elke fietsendrager. Toch zijn er uitzonderingen; zo hebben dames- en kinderfietsen soms een adapter nodig van stuur tot zadelpen, zodat deze in een hangende fietsendrager kan worden bevestigd. Voor elektrische fietsen en mountainbikes met bredere banden heb je een stevige fietsendrager nodig, die het gewicht van de fietsen kan dragen. Bekijk hier de fietsendragers voor elektrische fietsen.

Hoeveel kilo mag op een fietsendrager?

Let wel goed op de draagkracht van de drager, het eigen gewicht van de drager en de maximale kogeldruk van de auto. Zo kan je bereken of jou fietsendrager het gewicht van jou (elektrische) fietsen aan kan. De maximale kogeldruk vind je in de handleiding van je auto. Heb je die niet meer? Neem dan contact op met de fabrikant van je auto.

Voorbeeld: een auto heeft een kogeldruk van 70 kg. Daarop zet je een 20 kg zware fietsendrager met draaglast van maximaal 60 kg. Daar kun je dan nog 70 – 20 = 50 kg aan fietsen op zetten. Gemiddeld weegt een elektrische fiets tussen de 23 en 28 kg en een normale fiets tussen de 15 en 18 kg. In dit voorbeeld zou je dan twee e-bikes kunnen plaatsen of drie lichte normale fietsen.

De meeste fietsendragers zijn er voor 2 fietsen, maar wij verkopen ook fietsendragers voor 3 fietsen. De fietsendragers voor 1 fiets zijn onze dakdragers. Deze monteer je op het dak van je auto, maar hiervoor heb je wel dakdragers nodig. Shop je fietsendragers bij de ANWB, wij hebben een ruime keus aan merken fietsendragers; Thule, Twinnyload, Yakima, Mont Black en ons eigen merk ANWB.

Webwinkel contact & service

Meld je aan en ontvang € 5.- cadeautegoed*

Ja, ik wil de ANWB Winkel nieuwsbrief ontvangen en geef de ANWB toestemming mij per e-mail te benaderen over de beste acties en kortingen uit de ANWB (Web)winkel. *alleen voor leden

Veilig en betrouwbaar

Deel deze pagina