Trekhaakdragers

23 producten

Fietsendrager trekhaak kopen

Heb je een auto met trekhaak en dol op fietsen? Dan is een fietsendrager voor de trekhaak de ideale manier om je fietsen overal mee naar toe te nemen. Trekhaak fietsendragers zijn stevige dragers, speciaal voor lange afstanden. Bij de ANWB vind je verschillende merken trekhaak fietsendragers, zoals Thule, Twinnyload, Yakima en ons eigen merk ANWB.

Trekhaak fietsendragers, gemakkelijk te monteren

Vroeger moest je vaak ploeteren om een fietsendrager achter op je auto te monteren. Tegenwoordig zijn veel modellen ‘plug and play’: je haalt ze uit de doos en ze zijn vrijwel of geheel klaar om op de trekhaak te zetten. Belangrijk aspect van fietsendragers is de klemkracht op de kogel: die bepaalt hoe stevig de drager (en dus de fietsen) vastzitten op de auto. Bij een enkel model hoef je de klemkracht helemaal niet af te stellen. Bij de Thule fietsendragers gaat dat vrij eenvoudig met een draaiknop. Zit de fietsendragerdrager niet stevig genoeg vast aan de trekhaak, dan moet je deze zelf afstellen met gereedschap.

Kantelbare fietsendragers en makkelijk op te bergen

Sommige fietsendragers zijn kantelbaar, zodat de kofferbak bereikbaar blijft. Ook niet onbelangrijk, het opslaan van je fietsendrager. Er zijn modellen die inklapbaar zijn tot kleine pakketjes, zodat ze niet te veel ruimte in beslag nemen bij het opslaan. Geen inklapbare fietsendrager uitgekozen? We hebben ook handige wandhouders, zodat de fietsendager eenvoudig aan de wand opgehangen kan worden.

Hoeveel gewicht mag op een fietsendrager?

Bijna alle fietsen kunnen geplaatst worden op een trekhaakdrager, zolang je maar rekening houdt met de maximale kogeldruk van je auto. De maximale kogeldruk vind je in de handleiding van je auto. Het totaalgewicht van de fietsen en de fietsendrager samen mag niet hoger zijn dan de maximale kogeldruk.

Webwinkel contact & service

Meld je aan en ontvang € 5.- cadeautegoed*

Ja, ik wil de ANWB Winkel nieuwsbrief ontvangen en geef de ANWB toestemming mij per e-mail te benaderen over de beste acties en kortingen uit de ANWB (Web)winkel. *alleen voor leden

Veilig en betrouwbaar

Deel deze pagina