Fietsverlichting

Met de juiste fietsverlichting zorg je voor meer veiligheid op straat voor jezelf én andere weggebruikers. Je ziet zelf meer op het fietspad en andere weggebruikers zien jou op tijd aankomen fietsen. Bij de ANWB verkopen we fietsverlichting setjes, maar ook losse fietsverlichting: voorlampen of achterlichten. Ook vind je hier oplaadbare fietsverlichting en fiets reflector accessoires.

68 producten
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Fietsverlichting kopen

Fietsverlichting in je wiel, fietsverlichting als set of losse fietsverlichting: wij hebben een groot aanbod aan verlichting, zodat je voor elke fiets een lamp kunt vinden bij ons. Bij het aanschaffen van een nieuwe fietsverlichting zijn twee punten belangrijk: het aantal lumen (felheid) van de lamp en de batterij.

1. Hoeveel lumen heeft mijn fietslamp nodig?

Je kunt fietslicht onderverdelen in 2 categorieën. Een fietslamp waardoor je zelf zichtbaar bent (lumen) en het licht waardoor je zelf het fietspad goed kan zien (lux).

  • Fietsverlichting woon-werkverkeer: fietslamp met 0 – 200 lumen en lage lux: 20
  • Fietsverlichting racefiets: fietslamp met 500 – 1000 lumen en hoge lux: 30 tot 70
  • Fietsverlichting mountainbike: fietslamp met 1000+ lumen en hoge lux: 90 of hoger

2. Welke batterij kies ik voor mijn fietslamp?

Ga je voor oplaadbare fietsverlichting, fietslampen met batterij of met een naafdynamo? Wij zetten de voor- en nadelen op een rij.

Oplaadbare fietsverlichting
Voordelen: laad je op met een USB-kabel of magneten, het is duurzaam en beter voor je portemonnee.
Nadelen: kan onverwachts leeg raken.

Losse fietslampjes met batterij
Voordelen: makkelijk afneembaar, blijft branden als je stilstaat, goedkope fietsverlichting.
Nadelen: kan onverwachts leeg raken en makkelijk gestolen worden wanneer je de verlichting vergeet van je fiets te halen.

Fietslamp met naafdynamo
Voordelen: hoog rendement, trapt niet zwaarder, beter voor milieu en portemonnee.
Nadelen: prijzig in aanschaf en achteraf lastig te monteren.

Led verlichting

De meeste fietslampen hebben tegenwoordig LED-verlichting. LED fiets verlichting heeft een laag energieverbruik, is goed zichtbaar vanaf grote afstand en gaat lang mee. Je kunt ook kiezen voor een fietsverlichting met halogeen lampen. Dit is goedkoper, maar de lampen gaan vaak een stuk minder lang mee dan led fiets verlichting en hebben een minder efficiënt energieverbruik.

Boete fietsverlichting

In Nederland geldt de regel dat wanneer je geen fietsverlichting aan hebt tussen zonsondergang of zonsopgang, je een boete kunt krijgen van €55,-. Ga veilig de straat op en shop je fietsverlichting bij de ANWB, wij hebben een ruime keus aan merken fietsverlichting: Simson, Spanninga, Sigma en ons eigen merk ANWB.

Webwinkel contact & service

Meld je aan en ontvang € 5.- cadeautegoed*

Ja, ik wil de ANWB Winkel nieuwsbrief ontvangen en geef de ANWB toestemming mij per e-mail te benaderen over de beste acties en kortingen uit de ANWB (Web)winkel. *alleen voor leden

Veilig en betrouwbaar

Deel deze pagina