Reflectie

Naast fietsverlichting zijn reflectoren ook erg belangrijk om zichtbaar te zijn in de winter. Reflectoren op de fiets zijn zelfs verplicht in Nederland. Om veilig de winter door te komen hebben wij verschillende reflectie accessoires. Zo vind je hier reflectie hesjes, reflectiebanden en reflecterende rugzakken van de merken Wowow, Travel & co en ons eigen merk ANWB.

13 producten

Reflecterende banden

Ga veilig in het donker de weg op met reflectoren op de fiets, draag een reflectievest tijdens het hardlopen of een reflectieband als je de hond uitlaat. Reflectie vestjes hebben wij voor dames, heren en kinderen. Hiermee vergroot je jouw eigen veiligheid en die van andere weggebruikers, zodat zij jou op tijd zien aankomen in het donker. Zo ga jij veilig de straat op in de winter!

Is een reflector op de fiets verplicht?

Ja, in Nederland is het verplicht om reflectoren op je fiets te hebben. Volgens de wet zijn de volgende reflectoren verplicht:

  • rode reflector op de achterkant van de fiets
  • witte of gele reflectoren op wielen of banden
  • 4 gele reflectoren op de trappers

Bij ontbreken van reflectoren kun je een boete van € 35,- krijgen. Voorkom deze boete door te checken of jouw fiets op deze 3 punten reflectoren heeft en zorg voor reflecterende kleding of accessoires.

Webwinkel contact & service

Meld je aan en ontvang € 5.- cadeautegoed*

Ja, ik wil de ANWB Winkel nieuwsbrief ontvangen en geef de ANWB toestemming mij per e-mail te benaderen over de beste acties en kortingen uit de ANWB (Web)winkel. *alleen voor leden

Veilig en betrouwbaar

Deel deze pagina