Friuli en de parels van Triëst en Udine

SKU# 9789491172908

Geef als eerste een review
Het karakter van Friuli-Venezia Giulia en haar eigenzinnige bewoners heeft alles te maken...
Meer informatie over dit product
Leden 19,95
Niet leden 19,95

1-2 werkdagen

Verzendkosten worden zichtbaar in je winkelmandje

Verschillende bezorgmogelijkheden

Productinformatie
Het karakter van Friuli-Venezia Giulia en haar eigenzinnige bewoners heeft alles te maken met de strategische ligging, op de grens van Oost- en West-Europa, en met haar stormachtige geschiedenis. Hier zijn sporen van Romeinse, Venetiaanse en Habsburgse overheersing te vinden. Het is een veelzijdig, interessant èn onbekend gebied in Italië.

In dit boek worden de parels van Friuli beschreven: bergtoppen en natuurgebieden, wijnstreken, grotten, lagunes en mooie zandstranden. Ook de steden komen aan bod: niet alleen de elegante steden Triëst en Udine, maar ook het Middeleeuwse Cividale. In de steden zijn prachtig gedecoreerde kerken en bijzondere musea te bezoeken.

De mozaïeken van Aquileia zijn uniek, Miramare is echt een omweg waard en de prosciutto van San Daniele is een delicatesse. De Friulaanse keuken varieert van polenta met goulash en risotto met vis tot gubana en strudel; de wijnen zijn een ontdekking. Je kunt overal heerlijk eten en de mensen zijn erg vriendelijk en gastvrij. Kortom: bezoek dit gebied in Noordoost-Italië.

Norma Baake heeft Italiaanse grootouders uit Friuli en Veneto èn grote affiniteit met Italië. Ze is er vaak geweest, is erg enthousiast over Friuli en wil de lezer hier graag kennis mee laten maken.
Specificaties
EAN: 9789491172908
Aantal pagina's: 168
Schrijf als eerste een review over Friuli en de parels van Triëst en Udine Door een review te schrijven help je je mede shoppers bij het vinden van geschikte producten.
Vragen over uw bestelling? Gebruik het contactformulier

Webwinkel contact & service

Meld je aan en ontvang € 5.- cadeautegoed*

Ja, ik wil ANWB Ledenvoordeel ontvangen en geef de ANWB toestemming mij per e-mail te benaderen over ledenvoordelen. *alleen voor leden

Veilig en betrouwbaar

Deel deze pagina