Gerecycled polyester is gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Door gebruik te maken van reeds bestaande materialen, verminderen we de aanspraak op ruwe grondstoffen afkomstig uit fossiele brandstoffen. De kwaliteit van onze stoffen worden niet beïnvloed door het recyclen, en blijven van dezelfde, mooie, sterke kwaliteit!

Voor de actieve buitensporter

Het voordeel van (gerecycled) polyester is dat deze stof vrijwel geen water opneemt en transpiratievocht afvoert, waardoor de stof snel weer droog is. Daarnaast is polyester sterk, licht van gewicht, vormvast en kreukvrij. Ideaal dus voor outdoor kleding!

Van fles tot eindproduct

Gerecycled polyester wordt dus gemaakt van gerecyclede PET-flessen. De ingezamelde plastic flessen worden schoongemaakt, versnippert en verwerkt tot lange vezeldraden. Van deze draden worden uiteindelijk onze jassen, fleecetruien en T-shirts geweven.

Gemaakt van gerecycled polyester


Webwinkel contact & service

Meld je aan en ontvang € 5.- cadeautegoed*

Ja, ik wil de ANWB Winkel nieuwsbrief ontvangen en geef de ANWB toestemming mij per e-mail te benaderen over de beste acties en kortingen uit de ANWB (Web)winkel. *alleen voor leden

Veilig en betrouwbaar

Deel deze pagina