Belangrijk: ANWB winkels tijdelijk gesloten; webwinkel blijft geopend; mogelijk langere levertijd bestellingen.  Meer informatie

Gevarendriehoek

SKU# 8718451076957

Gevarendriehoek in handige opbergkoker voor zichtbaarheid bij pech.
Meer informatie over dit product
Leden 7,95
Niet leden 9,95

  • Levertijd 1-2 werkdagen
  • Tijdelijk voor leden: Gratis verzending vanaf 20,-
  • Verschillende bezorgmogelijkheden
Productinformatie

Gevarendriehoek

Met deze gevarendriehoek zorgt u dat u goed zichtbaar bent bij pech onderweg. De gevarendriehoek wordt geleverd in een handige opbergkoker. Hierdoor neemt de driehoek weinig ruimte in. De gevarendriehoek is uitklapbaar en heeft een reflecterende voorkant.

Gevarenhoek verplicht in diverse Europese landen

In een aantal Europese landen is het verplicht een gevarendriehoek in uw voertuig te hebben. De gevarendriehoek is verplicht in België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Hongarije, Griekenland, Italië, Kroatië, Luxemburg,  Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Turkije, Zweden en Zwitserland.

*In Nederland is een gevarendriehoek niet verplicht maar dan moeten de waarschuwinglichten het wel doen!
Als de accu of de dynamo stuk gaat of als er ook maar 1 waarschuwingslamp stuk is, dan is een gevarendriehoek wel verplicht. Heb je die niet bij je dan ben je in overtreding.

Gebruik van de gevarendriehoek in Nederland

In Nederland bent u verplicht een gevarendriehoek te plaatsen als de auto stilstaat op een plaats waar de auto niet tijdig door naderende bestuurders kan worden opgemerkt. Staat de auto met pech, dan moet u binnen de bebouwde kom de gevarendriehoek goed zichtbaar plaatsen op een afstand van ongeveer 30 meter in de richting van het verkeer waarvoor u niet tijdig te zien bent. Op autowegen en autosnelwegen plaatst u de gevarendriehoek op ongeveer 100 meter afstand in de richting van het verkeer waarvoor u niet tijdig te zien bent.

• Europeg E-code E4 
• Verplicht in iedere auto conform E4 
• Gekeurd door de RDW

Specificaties
Afmetingen (lxbxh): ingevouwen: 6,5 x 3,5 x 43 cm/ uitgevouwen: 71 x 54 x 51 cm
Eigenschappen: reflecteert
Materiaal: Kunststof
Gereedschapsloze bevestiging: Ja
EAN: 8718451076957

Webwinkel contact & service

Meld je aan en ontvang € 5.- cadeautegoed*

Ja, ik wil de ANWB Winkel nieuwsbrief ontvangen en geef de ANWB toestemming mij per e-mail te benaderen over de beste acties en kortingen uit de ANWB (Web)winkel. *alleen voor leden

Veilig en betrouwbaar

Deel deze pagina