Het oog in 't zeil stedenreeks Lemberg - Lwów - Lviv

SKU# 9789059371545

Geef als eerste een review
Het Oog in 't Zeil Stedenreeks 14
Jan Paul Hinrichs

Geen plek in Europa...

Meer informatie over dit product
Leden 22,90
Niet leden 22,90

1-2 werkdagen

Verzendkosten worden zichtbaar in je winkelmandje

Verschillende bezorgmogelijkheden

Productinformatie
Het Oog in 't Zeil Stedenreeks 14
Jan Paul Hinrichs

Geen plek in Europa weerspiegelt de tragedie van de 20ste eeuw beter dan de stad die achtereenvolgens Lemberg, Lwów en nu Lviv heet. Tien Poolse, Duitse, Oekraïense en Oostenrijkse schrijvers staan centraal. Onder hen vinden we Joseph Roth en Alfred Döblin, die er in de jaren twintig op reportage waren, en de Poolse dichters Zbigniew Herbert en Adam Zagajewski, die er werden geboren.

Tot 1918 lag deze door Polen, Joden en Oekraïners bewoonde stad in het Habsburgse rijk, daarna in Polen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de hele Joodse bevolking vermoord. Na de oorlog kwam de stad in de Sovjet-Unie te liggen en werd de Poolse bevolking verdreven. Nu geldt Lviv als bakermat van de onafhankelijke Oekraïense cultuur en als ¿heimelijke hoofdstad¿ van Oekraïne. Ook reizigers herontdekken Lviv, die met haar fraaie barokkerken, Weense opera en Jugenstilwijken lange tijd als een schone slaapster achter het IJzeren Gordijn verborgen lag.

Jan Paul Hinrichs is samensteller van de Het Oog in ¿t Zeil-stedenboeken De mythe van Odessa (uitverkocht) en De façades van Sint-Petersburg. Hij publiceerde in binnen- en buitenland over slavistiek. In 2005 verscheen van hem de biografie Vader van de slavistiek. Leven en werk van Nicolaas van Wijk (1880-1941), die inmiddels ook in het Engels is vertaald.

Het Parool: 'Mooie hoofdstukken, met prachtige citaten... Loeiharde zinnen in het verhaal van een gemangelde stad.'

de Volkskrant: 'Stop dit boek in je koffer.'

Jan Paul Hinrichs tilt met zijn deskundige en tegelijk bondige beschrijvingen Lemberg - Lwów - Lviv ver uit boven het niveau van een puur literaire stadsgids. [...] Koop het boek over die mooie, tragische stad en lees het mondjesmaat, langzaam, zorgvuldig proevend.' - Donald Niedekker in Prospekt
Specificaties
EAN: 9789059371545
Aantal pagina's: 138
Schrijf als eerste een review over Het oog in 't zeil stedenreeks Lemberg - Lwów - Lviv Door een review te schrijven help je je mede shoppers bij het vinden van geschikte producten.
Vragen over uw bestelling? Gebruik het contactformulier

Webwinkel contact & service

Meld je aan en ontvang € 5.- cadeautegoed*

Ja, ik wil ANWB Ledenvoordeel ontvangen en geef de ANWB toestemming mij per e-mail te benaderen over ledenvoordelen. *alleen voor leden

Veilig en betrouwbaar

Deel deze pagina