Waar moet je op letten bij het wassen van een donsjas?

Hoe was je een donsjas

Hoe was je een donsjas?

Onze donsjassen bestaan voor 90% uit dons en 10% veren, daarom zijn ze lichtgewicht en gemakkelijk opvouwbaar. Om deze jas goed te onderhouden leggen wij je uit hoe je het beste jouw donsjas kan wassen, zodat je extra lang plezier heb van jou Human Nature donsjas!

Zelf je donsjas wassen in de wasmachine

Gebruik een wolwasprogramma of een dons wasprogramma en zet de temperatuur op maximaal 30 graden. Centrifugeer zo kort mogelijk.

Zorg dat alle ritsen dicht zijn en doe de jas in de wasmachine. Zorg dat de jas voldoende ruimte krijgt in de trommel en doe geen andere kledingstukken erbij. Voeg vervolgens 2 schone tennisballen of 3 Granger’s wasbollen toe in de trommel, zodat het dons tijdens het drogen niet gaat klitten.

Wasmiddel voor donsjassen

Normale wasmiddelen zijn niet geschikt om donsjassen mee te wassen, ze werken ontvettend en breken de natuurlijke vetten van het dons af. Gebruik geen wasverzachter, chloor en/of bleekmiddelen. Wij raden aan een speciaal donswasmiddel te gebruiken, bijvoorbeeld de Grangers Down Wash Kit of Grangers Down Cleaner. Dit is een vloeibaar wasmiddel en waarborgt de isolerende eigenschap van dons.

Het drogen van een donsjas

Keer de donsjas binnenste buiten en doe deze in de droger. Zorg dat de ritsen dicht zijn en voeg 2 schone tennisballen of 3 Granger’s wasbollen toe in de trommel, zodat het dons tijdens het drogen niet gaat klitten.

Kies een droogprogramma met de laagste temperatuur. Als de jas droogt lijkt, doe hem dan nog minimaal 60 minuten drogen op de koudste temperatuur, met de tennisballen/ wasbollen nog steeds in de trommel. Deze extra droogtijd zorgt er voor dat het dons los van elkaar raakt, volume krijgt en weer evenredig over de jas verspreid wordt. Mocht de verspreiding van het dons nog niet volledig zijn, doe dan de jas nogmaals in de droger op de laagste tempatuur met de tennisballen/wasbollen.

Met je donsjas naar de stomerij?

Stomerijen maken vaak gebruik van chemische reiniging. Chemisch reinigen is schadelijk voor donsjassen omdat dit ervoor zorgt dat de jas zijn veerkracht verliest, waardoor de jas zwaarder valt en minder lekker om je lichaam valt. Als je de jas toch naar de stomerij brengt geef dan van te voren goed aan dat deze niet chemisch gereinigd mag worden.


Webwinkel contact & service

Meld je aan en ontvang € 5.- cadeautegoed*

Ja, ik wil de ANWB Winkel nieuwsbrief ontvangen en geef de ANWB toestemming mij per e-mail te benaderen over de beste acties en kortingen uit de ANWB (Web)winkel. *alleen voor leden

Veilig en betrouwbaar

Deel deze pagina