Bewuste keuze

Op het gebied van duurzaamheid maken we steeds meer stappen in de goede richting. Als outdoor liefhebbers willen we de natuur zo min mogelijk belasten. Daarom zijn we voortdurend opzoek naar innovatieve productmethodes, waarmee we onze ecologische voetafdruk verminderen zonder daarbij compromissen te sluiten op kwaliteit.

Duurzame materialen en productiemethodes

Onze zoektocht naar duurzame alternatieve heeft ons al veel nieuwe inzichten gebracht. Zo zijn al onze nieuwe waterafstotende en waterdichte jassen vanaf najaar 2020 voorzien van een 100% PFC-vrije coating. PFC-vrije items bevatten geen chemische stoffen die schadelijk zijn voor mens en milieu. Ook zijn nagenoeg al onze katoenen artikelen gemaakt van biologisch katoen en het merendeel is ook GOTS gecertificeerd . GOTS waarborgt de biologische status van textiel van de oogst van de grondstoffen tot en met de ecologisch en maatschappelijk verantwoorde productie en etikettering van producten. Polyester kent veel goede eigenschappen voor outdoor artikelen. Het is een stof die bijna onvervangbaar is. Toch hebben wij hier een duurzamer alternatief op gevonden en maken we gebruik van gerecycled polyester gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Door gebruik te maken van reeds bestaande materialen, verminderen we de aanspraak op ruwe grondstoffen afkomstig uit fossiele brandstoffen.

En hoe zit dat met dons?

Warm blijven tijdens jouw outdoor activiteiten is essentieel. Dons heeft een groot isolerend vermogen. Het is ongeveer 3 keer zo hitte-efficiënt als synthetische isolatie in vergelijking met het gewicht. Het verantwoord dons wat wij gebruiken heeft een RDS (Responsible Down Standard) certificaat, deze organisatie legt nadruk op het dierenwelzijn. Dit betekent dat de eenden en ganzen gezond leven, geen pijn en angst lijden of stress ervaren. De dons wordt geplukt van dode eenden en ganzen die uitsluitend bedoeld zijn voor consumptie, er wordt dus niet speciaal gefokt voor het dons en veren in onze jassen. Het certificaat zorgt ervoor dat de hele keten van farm tot eindproduct wordt gecheckt. Daarnaast bieden we met PrimaLoft® een goed alternatief voor dons. PrimaLoft® is een hoogwaardige synthetische vulling en tevens gemaakt van gerecyclede PET-flessen.

We maken groene stappen op het gebied van duurzaamheid, maar we gaan natuurlijk voor meer. We zullen compromissen moeten sluiten en onszelf moeten blijven uitdagen. Er alles aan doen om de aarde waar we zo van genieten tijdens het wandelen, fietsen en reizen te beschermen.

Webwinkel contact & service

Meld je aan en ontvang € 5.- cadeautegoed*

Ja, ik wil de ANWB Winkel nieuwsbrief ontvangen en geef de ANWB toestemming mij per e-mail te benaderen over de beste acties en kortingen uit de ANWB (Web)winkel. *alleen voor leden

Veilig en betrouwbaar

Deel deze pagina