Hoe werkt het drielagenprincipe?

De - eerste - basislaag zorgt voor de snelle afvoer van zweet. Thermo- / sportondergoed van kunstvezels, die goed op de huid aansluiten zijn hier perfect voor.

Ook de tussenlaag neemt nauwelijks vocht op, maar houdt wel een hoeveelheid stilstaande lucht vast en zorgt zo voor de warmte-isolatie. Ideaal hiervoor is een fleecevest.

De buitenlaag beschermt tegen regen en wind, maar laat zweet wel naar buiten passeren. Hiervoor is een ademende, waterdichte jas ideaal. Belangrijk bij de derde laag is dat je er, met name als het écht regent, voor 100% op kunt vertrouwen! 

Start nu met het drielagenprincipe:

Thermo-ondergoed   Fleecevesten   Waterdichte wandeljassen  

Liever een tweelagenprincipe?

Met een softshell vervang je de waterdichte buitenste laag en de isolerende tussenlaag (het fleecevest) door één warm en waterafstotend kledingstuk. Je draagt hem dus direct over je sportondergoed.
Een softshell is winddicht, duurzaam, sneldrogend en gemakkelijk te reinigen. Comfortabel ook, want gemaakt van stretchstof met een zachte laag binnenin en aan de buitenkant een laag die ervoor zorgt dat water er snel vanaf rolt. ‘Afparelen’, noemen we dat. Om zo lang mogelijk droog te blijven is dit laatste cruciaal, tezamen met het ademende vermogen.

Start nu met het tweelagenprincipe:

Op Reis Kamperen

Webwinkel contact & service

Meld je aan en ontvang € 5.- cadeautegoed*

Ja, ik wil de ANWB Winkel nieuwsbrief ontvangen en geef de ANWB toestemming mij per e-mail te benaderen over de beste acties en kortingen uit de ANWB (Web)winkel. *alleen voor leden

Veilig en betrouwbaar

Deel deze pagina