Leidraad voor marifonie

SKU# 9789064106507

Geef als eerste een review
Voor het basiscertificaat en GMDSS module B examen.
Meer informatie over dit product
Leden 16,50
Niet leden 16,50

1-2 werkdagen

Verzendkosten worden zichtbaar in je winkelmandje

Verschillende bezorgmogelijkheden

Productinformatie
Aan boord van een pleziervaartuig met marifoon moet ten minste een persoon aanwezig zijn met een certificaat voor het bedienen van een marifoon. Voor de scheepvaart op zee bestaat een nieuw veiligheids systeem, het Global Maritime Distress and Safety System (GMDSS). Voor jachten is de volledige invoering van dit systeem uitgesteld tot nader order. In samenhang met het GMDSS bestaat voor de marifoon de volgende certificaat-indeling: Basiscertificaat (in België: VHF-certificaat) Heeft u een standaard marifoon aan boord met hoog zendvermogen (25W) op de kanalen voor openbaar verkeer en noodkanaal 16 en met automatisch laag zendvermogen (1W) op de overige kanalen, dan is een Basiscertificaat voldoende. GMDSS-module Dit is een aanvullend examen op het Basiscertificaat om het Marcom-B certificaat te verkrijgen. Marcom-B certificaat (ROC) Dit certificaat heeft u nodig als u een zeevaartmarifoon aan boord heeft met alle kanalen op hoog zendvermogen en als u moderne (nood)apparatuur aan boord heeft, zoals EPIRB, SART en DSC. Marcom-A certificaat Houders van dit certificaat mogen alle radio-installaties aan boord bedienen (marifoon, middengolf, korte golf, satelliet). Dit boek geeft de complete stof voor Nederland en België voor het Basiscertificaat (VHF-certificaat) en de GMDSS Module B (Marcom-B), inclusief de woordenlijst nautisch Engels voor de radiocommunicatie op open zee. Alleen voor Marcom-A heeft u nog aanvullende informatie nodig.
Specificaties
EAN: 9789064106507
Aantal pagina's: 144
Schrijf als eerste een review over Leidraad voor marifonie Door een review te schrijven help je je mede shoppers bij het vinden van geschikte producten.
Vragen over uw bestelling? Gebruik het contactformulier

Webwinkel contact & service

Meld je aan en ontvang € 5.- cadeautegoed*

Ja, ik wil ANWB Ledenvoordeel ontvangen en geef de ANWB toestemming mij per e-mail te benaderen over ledenvoordelen. *alleen voor leden

Veilig en betrouwbaar

Deel deze pagina