Leren laarzen onderhouden

Impregneren, verzorgen en reinigen zijn drie hoofdzaken als het gaat om het onderhoud van lederen producten. Onze Human Nature laarzen zijn waterdicht omdat gebruik wordt gemaakt van een waterdichte voering. Lederen laarzen zijn bevattelijk voor het opnemen van vocht, vuil en oliën. Nieuwe producten moeten daarom vóór het gebruik geïmpregneerd worden met de daarvoor bestemde onderhoudsmiddelen, bijvoorbeeld Granger's. Deze onderhoudsproducten zijn ook verkrijgbaar bij de ANWB.

Het leer verzorgen

Het leer is speciaal behandeld, waardoor het leer waterafstotend is, snel droogt en zacht en soepel blijft. Regelmatig onderhoud zorgt voor een langere levensduur van uw Human Nature laarzen. Leer is een natuurproduct. Dat betekent dat er onregelmatigheden zichtbaar kunnen zijn op het leer. Dit is niet te voorkomen en doet ook geen afbreuk aan de kwaliteit van de laarzen. Ze krijgen daardoor een mooie natuurlijke uitstraling. Leer kan zijn souplesse verliezen door gebrek aan onderhoud. Gebruik daarom regelmatig het juiste verzorgingsproduct om het leer soepel en waterdicht te houden.

  • Laat de laarzen bij voorkeur aan de lucht drogen en niet bij een warmtebron of in de volle zon.
  • Zout water is slecht voor leer, dus probeer dit zoveel mogelijk te vermijden, ondanks dat de laarzen waterdicht zijn. Mochten ze toch met zout in aanraking zijn gekomen dan reinigen volgens onderstaande instructie.

Het leer reinigen

Reiniging is afhankelijk van het soort leer en de mate van vervuiling. Zijn de laarzen erg vies, borstel ze dan eerst schoon of gebruik een licht vochtige doek om het ergste vuil te verwijderen. Na het reinigen en drogen opnieuw impregneren c.q. verzorgen met het juiste onderhoudsmiddel, bijvoorbeeld Granger's.

Ritsen

Sluit de rits zonder hard te trekken of te wrikken. Trek de rits altijd volledig tot boven dicht om de ‘rem’ goed te laten functioneren. Op slijtage van ritsen wordt geen garantie gegeven.

Schachtlaarzen zonder rits

Gebruik voor het aantrekken van de laarzen altijd een schoenlepel. Dit om makkelijker in de laarzen te komen en de voering en hielbescherming (contrefort) te beschermen. Het intrappen van de hielversteviging valt niet onder garantie.

Let op! Op laarzen die niet goed zijn onderhouden, kunnen wij geen garantie geven.

Webwinkel contact & service

Meld je aan en ontvang € 5.- cadeautegoed*

Ja, ik wil ANWB Ledenvoordeel ontvangen en geef de ANWB toestemming mij per e-mail te benaderen over ledenvoordelen. *alleen voor leden

Veilig en betrouwbaar

Deel deze pagina