Veilig en vertrouwd winkelen in onze ANWB winkels. Bekijk hier de Coronamaatregelen.

PFC-vrije jassen, wat zijn dat?

Om een jas waterafstotend te maken wordt deze geïmpregneerd met een waterafstotende coating. Hiervoor kunnen perfluorkoolstoffen (PFK of PFC) worden gebruikt. Die zorgen ervoor dat jouw kledingstuk of accessoire waterafstotend is en je met een gerust hart een Nederlandse bui kunt trotseren, maar ze zijn helaas niet zo vriendelijk voor het milieu. Daarom zijn al onze nieuwe waterafstotende en waterdichte jassen PFC-vrij: PFC-vrije kleding bevat geen chemische stoffen die schadelijk zijn voor mens en milieu. Ze kunnen kankerverwekkend zijn en zijn moeilijk afbreekbaar. PFC-vrije kleding is op een alternatieve wijze waterafstotend of waterdicht gemaakt.

Wat zijn de voordelen van PFC-vrij?

PFC-vrije jassen worden ook wel jassen met een eco-shell genoemd. Dat is niet voor niets, want in de naam zit het al: ze zijn eco friendly. Onze nieuwe, PFC-vrije waterafstotende en waterdichte jassen worden voorzien van een milieuvriendelijke waterafstotende laag. Jassen die zijn verrijkt mét PFC hoeven bij veelvuldig dragen meestal maar eens per jaar opnieuw te worden geïmpregneerd. De waterafstotende laag op PFC-vrije jassen is iets minder ‘agressief’ en houdt daardoor iets minder lang. Dat zorgt ervoor dat je je jas wel extra moet verzorgen: eens per halfjaar in plaats van eens per jaar. Gelukkig is dat een fluitje van een cent, al helemaal als je onze was instructies hebt gelezen. Zo kun je er zeker van zijn dat je jas zijn waterbestendigheid behoud.

Bekijk hier hoe je een waterdichte /waterafstotende en softshell jas het beste kunt onderhouden.

Webwinkel contact & service

Meld je aan en ontvang € 5.- cadeautegoed*

Ja, ik wil de ANWB Winkel nieuwsbrief ontvangen en geef de ANWB toestemming mij per e-mail te benaderen over de beste acties en kortingen uit de ANWB (Web)winkel. *alleen voor leden

Veilig en betrouwbaar

Deel deze pagina