Reizen in Latijns-Amerika De Reus Ontwaakt

SKU# 9789082209006

Geef als eerste een review
Reizen in Brazilië.
Meer informatie over dit product
Leden 15,00
Niet leden 15,00

1-2 werkdagen

Verzendkosten worden zichtbaar in je winkelmandje

Verschillende bezorgmogelijkheden

Productinformatie
Op zoek naar de ziel van Brazilië

Brazilië staat te schudden op zijn grondvesten. De reus ontwaakt, roepen demonstranten. De reus, dat was het land, de economie. Wij zijn de reus! claimen Brazilianen nu in alle steden.

Wim Jansen gaat op zoek naar de achtergronden. Hij leeft een maand in een gezin in Salvador de Bahia en reist daarna drie maanden per openbaar vervoer naar de uithoeken van het land. Hij ontmoet tevreden armen, een protesterende middenklasse en radicale rijken. Hij mengt zich onder de betogers, overnacht bij indianen, verliest het gevecht met een piranha en volgt het spoor van een Nederlandse non. Hij gaat op zoek naar de mysterieuze Lia die 30 jaar geleden in een sloppenwijk verdween. En hij keert terug naar de slachtoffers van de grote droogte in 1983 in de sertão.

Brasil é uma loucura. Brazilië is een gekte, constateert een kleine ondernemer over het explosieve mengsel van bureaucratie, sensuele lichaamscultuur, corruptie, passie, religie en geweld. `De reus ontwaakt is te lezen als een overlevingsgids voor Brazilië op het gebied van reizen, eten en drinken, slapen en genieten.

Wim A.E. Jansen (1952) is journalist en schrijver. Voor Trouw en de Wereldomroep maakte hij tientallen journalistieke reizen naar Latijns-Amerika. In 2012 verscheen zijn boek `PanAmericana / Reizen door Zuid-Amerika:

`Aan te raden voor de reisboekenfanaat en een must voor de Zuid-Amerikareizigers. (2theworld.nl)

`Wat kreeg ik zin om in Jansens bandenspoor te treden. (Bas van Putten in Autoweek)
Specificaties
EAN: 9789082209006
Aantal pagina's: 224
Schrijf als eerste een review over Reizen in Latijns-Amerika De Reus Ontwaakt Door een review te schrijven help je je mede shoppers bij het vinden van geschikte producten.
Vragen over uw bestelling? Gebruik het contactformulier

Webwinkel contact & service

Meld je aan en ontvang € 5.- cadeautegoed*

Ja, ik wil ANWB Ledenvoordeel ontvangen en geef de ANWB toestemming mij per e-mail te benaderen over ledenvoordelen. *alleen voor leden

Veilig en betrouwbaar

Deel deze pagina