Ruilen en retourneren

Heb je een artikel in de verkeerde maat besteld of ben je er niet tevreden over? Dan kan je gebruik maken van je herroepingsrecht. Bij de ANWB geven wij 30 dagen bedenktijd i.p.v .14 dagen.

Je kunt binnen 30 dagen na ontvangst aan ons laten weten dat je van de aankoop af wenst te zien. Je moet het product (ongebruikt) dan binnen 14 dagen retour sturen. Na ontvangst zorgen wij voor een terugbetaling binnen 14 dagen van je aankoopbedrag en de bezorgkosten. Je kan ook zonder voorafgaande mededeling de producten terugsturen, als je daarbij maar een mededeling voegt waaruit jouw wens tot herroeping blijkt. Je kan natuurlijk ook de pakbon gebruiken. Lees de instructies op de achterkant van de pakbon. Je bent op tijd als je de goederen (met herroepingsmededeling) terugstuurt binnen 30 dagen na ontvangst. Dit kan kosteloos.

Wat mag je met het product doen tijdens de bedenktijd?

Je moet het product kunnen beoordelen om na te gaan of je het wil houden en je mag het proberen net zoals je dat in een winkel zou doen. Je moet bijvoorbeeld kleding en schoenen kunnen passen. Je mag ook de verpakking openmaken om het product te bekijken, als je dit maar netjes doet. Maar je mag het product niet daadwerkelijk gaan gebruiken (bijvoorbeeld kleding gaan dragen) als je nog niet weet of je het houdt.

Retourneren via PostNL servicepunt

1. Verpak de bestelde artikelen in de (voor zover mogelijk) originele verpakking. De producten dienen ongebruikt en met alle geleverde toebehoren (prijskaartjes en artikellabels) te worden geretourneerd. 
2. Vul het Pakbon / Retourfomulier volledig in dat bij jouw bestelling meegeleverd is (vaak in de verpakking bij het product of in een plasticenvelop op de doos) of gebruik het modelformulier.
3. Op het Pakbon / Retourfomulier zit een Retourlabel / Retoursticker met het adres, gebruik deze voor het retourpakketje.
4. Voeg het retourformulier toe aan je pakket dat je retour wilt sturen.
5. Geef het pakket af bij een PostNL servicepunt bij jouw in de buurt en bewaar het verzendbewijs. De verzending is gratis (bij gedeeltelijke retournering worden de verzendkosten voor de heenzending niet terugbetaald).
6. Zodra wij de retourzending hebben verwerkt, ontvang je van ons een bevestiging per e-mail. Na deze bevestiging storten wij het aankoopbedrag (inclusief eventuele standaard verzendkosten) zo spoedig mogelijk en uiterlijk binnen 14 dagen terug.

Uiteraard kan je de producten ook op een andere wijze of via een andere vervoerder retourneren. De directe kosten voor het terugzenden zijn dan wel voor jou. Je kunt gebruikmaken van het modelformulier om aan ons kenbaar te maken dat je van de aankoop afziet.

Retouradres:
ANWB Webwinkel
Afdeling Retouren
Antwoordnummer 369
3840 VB Harderwijk

In sommige gevallen kun je artikelen niet retourneren in een ANWB Winkel of via de post. Indien dit het geval is, staat onderaan de productpagina van het door jouw gekochte artikel de afwijkende retourprocedure vermeld. Tolvignetten en gebruikte/verzilverde cadeaukaarten kunnen niet geruild of geretourneerd worden.

Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

De ANWB beschikt niet over een ophaalservice, het is niet mogelijk om je retourpakket op te laten halen bij jou thuis.

Heb je nog een vraag over retourneren? Bekijk de meest gestelde vragen of stel je vraag aan Iris.

 

De verkeerde maat of kleur besteld? Met de originele factuur kun je binnen 30 dagen na ontvangst het artikel omruilen in een ANWB Winkel. Indien je niet in de gelegenheid bent om een winkel te bezoeken, kun je ervoor kiezen het artikel kosteloos te retourneren en online een nieuwe bestelling met het juiste artikel te plaatsen. Let op: cadeaukaarten en tolvignetten kunnen niet geruild of geretourneerd worden.

Onze service:
  • Gratis verzending vanaf €40 voor ANWB leden

  • Gratis retourzending

  • 30 Dagen bedenktijd

8.6

Beoordeling
ANWB Winkels

De ANWB Winkel, dé seizoenswinkel waarbij je goed voorbereid en zonder zorgen op pad gaat in ieder seizoen. Lees hier de beoordelingen van onze klanten.

4.5 5

18.078 reviews

Naar de reviews

Webwinkel contact & service

Meld je aan en ontvang € 5.- cadeautegoed*

Ja, ik wil de ANWB Winkel nieuwsbrief ontvangen en geef de ANWB toestemming mij per e-mail te benaderen over de beste acties en kortingen uit de ANWB (Web)winkel. *alleen voor leden

Veilig en betrouwbaar

Deel deze pagina