Ruilen en retourneren

Heb je een artikel in de verkeerde maat besteld of ben je er niet tevreden over? Dan kan je gebruik maken van je herroepingsrecht.

Je kunt binnen 14 dagen na ontvangst aan ons laten weten dat je van de aankoop af wenst te zien. Na aanmelding heb je vervolgens nog eens 14 dagen om de producten daadwerkelijk te retourneren. Je kan ook zonder voorafgaande mededeling de producten terugsturen, als je daarbij maar een mededeling voegt waaruit jouw wens tot herroeping blijkt. Je bent op tijd als je de goederen (met herroepingsmededeling) terugstuurt binnen 14 dagen na ontvangst. Dit kan kosteloos op twee manieren:

Retourneren in één van onze winkels (OOK ALLE WEB ONLY ARTIKELEN, tenzij anders aangegeven op het Retourformulier!)

1. Verpak de bestelde artikelen in de (voor zover mogelijk) originele verpakking. De producten dienen ongebruikt en met alle geleverde toebehoren (prijskaartjes en artikellabels) te worden geretourneerd. 
2. Print de digitale factuur uit, die je per e-mail hebt ontvangen.
3. Neem de geprinte factuur en de artikelen mee naar de winkel.
4. In de meeste gevallen ontvang je het aankoopbedrag direct terug of je kunt het artikel in de winkel ruilen voor een ander artikel.

Retourneren via PostNL servicepunt

1. Verpak de bestelde artikelen in de (voor zover mogelijk) originele verpakking. De producten dienen ongebruikt en met alle geleverde toebehoren (prijskaartjes en artikellabels) te worden geretourneerd. 
2. Vul het Pakbon / Retourfomulier volledig in dat bij jouw bestelling meegeleverd is (vaak in de verpakking bij het product of in een plasticenvelop op de doos) of gebruik het modelformulier.
3. Op het Pakbon / Retourfomulier zit een Retourlabel / Retoursticker met het adres, gebruik deze voor het retourpakketje.
4. Voeg het retourformulier toe aan je pakket dat je retour wilt sturen.
5. Geef het pakket af bij een PostNL servicepunt bij jouw in de buurt en bewaar het verzendbewijs. De verzending is gratis (bij gedeeltelijke retournering worden de verzendkosten voor de heenzending niet terugbetaald).
6. Zodra wij de retourzending hebben verwerkt, ontvang je een bevestiging per e-mail. Zo spoedig mogelijk, uiterlijk binnen 14 dagen na herroeping, storten wij het aankoopbedrag (inclusief eventuele standaard verzendkosten) terug. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of jij hebt aangetoond dat je de goederen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.

Uiteraard kan je de producten ook op een andere wijze of via een andere vervoerder retourneren. De directe kosten voor het terugzenden zijn dan wel voor jou. Je kunt ook gebruikmaken van het Europees modelformulier voor herroeping om aan ons kenbaar te maken dat je van de aankoop afziet. Gebruik van dit formulier is echter niet verplicht.

Retouradres:
ANWB Webwinkel
Afdeling Retouren
Antwoordnummer 369
3840 VB Harderwijk

In sommige gevallen kun je artikelen niet retourneren in een ANWB Winkel of via de post. Indien dit het geval is, staat onderaan de productpagina van het door jouw gekochte artikel de afwijkende retourprocedure vermeld. Tolvignetten en gebruikte/verzilverde cadeaukaarten kunnen niet geruild of geretourneerd worden.

Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

De ANWB beschikt niet over een ophaalservice, het is niet mogelijk om je retourpakket op te laten halen bij jou thuis.

Heb je nog een vraag over retourneren? Bekijk de meest gestelde vragen of stel je vraag aan Iris.

 

De verkeerde maat of kleur besteld? Met de originele factuur kun je binnen 14 dagen na ontvangst het artikel omruilen in een ANWB Winkel. Indien je niet in de gelegenheid bent om een winkel te bezoeken, kun je ervoor kiezen het artikel kosteloos te retourneren en online een nieuwe bestelling met het juiste artikel te plaatsen. Let op: cadeaukaarten en tolvignetten kunnen niet geruild of geretourneerd worden.

Onze service
  • Geen verzendkosten bij afhalen in de winkel

  • Gratis retourzending

  • 14 dagen bedenktijd

8.5

ANWB (Web)winkel beoordeling

Welkom in de ANWB Webwinkel, dé seizoenswinkel waarbij je goed voorbereid en zonder zorgen op pad gaat in ieder seizoen. Bekijk beoordelingen van leden of schrijf zelf een waardering.

4.5 5

14.383 reviews

Bekijk hier de reviews

Webwinkel contact & service

Meld je aan en ontvang € 5.- cadeautegoed*

Ja, ik wil de ANWB Winkel nieuwsbrief ontvangen en geef de ANWB toestemming mij per e-mail te benaderen over de beste acties en kortingen uit de ANWB (Web)winkel. *alleen voor leden

Veilig en betrouwbaar

Deel deze pagina