52 weekenden wandelen

Rugzak op, wandelschoenen aan en gaan! Wandelen is hipper dan ooit. Het is niet alleen een ontspannen bezigheid, al wandelend zie je veel meer van de omgeving en ontdek je hoé mooi Nederland eigenlijk is.

Ondanks ons vlakke land is er genoeg afwisseling, van een wandeling dwars door de oer Hollandse polders tot uitwaaien langs de Zeeuwse kust. Maar waar kun je nu het beste wanneer wandelen? Dat hebben we voor je uitgezocht en gebundeld in de complete ANWB wandelgids Nederland.
In deze gids zijn de 52 mooiste wandelingen gebundeld, gesorteerd op seizoen en varierend van 12 tot 25 kilometer. Zo wandel je precies op hét moment dat de hei in bloei staat op de Veluwe of spot je lammetjes tijdens een tocht door de Hollandse polder.

Wandel icoon 1 - Limburg Geuldal
Koningsroute met top-uitzichten
Naar 't verre zuuje reis je nooit voor niets, want wat is Zuid-Limburg mooi! Deze koningsroute heeft typische Limburgse trekjes, zoals 'stegelkes' en 'verkeerde Lieve Heren' maar is ook overgoten met een flinke vleug 'buitenland'. Heuvels bekleed met hagen en heggen, velden vol graan en vijfsterren uitzichten.

Kaart Limburg Geuldal Kaart Limburg Geuldal

Wandel icoon 2 - Route Kootwijk
Boswachterspad naar het Kootwijkerzand
Er dutten wat boerderijen rond de brink van Kootwijk. Het oude romaanse kerkje barst van de rimpels. Na een roerig verleden is de rust verdiend. 'Maar weinig Nederlandse dorpen hebben een geschiedenis als die van Kootwijk', meldt een informatiepaneel.

Wandel icoon 3 - Sallandse Heuvelrug
De 'rolling hills' van Nijverdal
Wie wil wandelen over rolling hills hoeft niet per se naar Engeland. Overijssel heeft de Sallandse Heuvelrug. Een robuust, glooiend landschap, waar pittige zandpaadjes over de uitgestrekte hei slingeren.

Kaart Limburg Geuldal

Webwinkel contact & service

Meld je aan en ontvang € 5.- cadeautegoed*

Ja, ik wil de ANWB Winkel nieuwsbrief ontvangen en geef de ANWB toestemming mij per e-mail te benaderen over de beste acties en kortingen uit de ANWB (Web)winkel. *alleen voor leden

Veilig en betrouwbaar

Deel deze pagina