Verona

SKU# 9789079399574

Geef als eerste een review
De arena en meer...
Meer informatie over dit product
Leden 12,90
Niet leden 12,90

1-2 werkdagen

Verzendkosten worden zichtbaar in je winkelmandje

Verschillende bezorgmogelijkheden

Productinformatie
Verona, de Arena en meer... Er zijn van die steden waarvan de naam onverbrekelijk verbonden is met een bepaalde bezienswaardigheid. Verona is zo'n stad. Want wie Verona zegt, zegt Arena. Maar veel mensen realiseren zich niet, dat Verona behalve de Arena nog veel meer te bieden heeft. Het centrum van de stad is een waar openluchtmuseum. Deze gids helpt de stad beter te leren kennen. Maar uiteraard komt ook de operaliefhebber aan bod. Naast wetenswaardigheden over de geschiedenis van de stad en de Arena, treft u ook veel informatie aan over een eeuw opera in een van de oudste arena's in de wereld. Verona is zowel per vliegtuig als met de trein goed te bereiken. Het treinstation, Porta Nuova, dateert uit 1852. Het is in de loop der tijd vele malen vernieuwd en ook nu zijn er al jarenlang werkzaamheden gaande. Er wordt onder andere gewerkt aan een aanpassing, voor de geplande hoge snelheidslijn van Venetië via Verona naar Milaan. Vóór het station, op de Piazzale XXV Aprile, staat een grappig beeld, met de Arena als centraal punt, waar treinwagons omheen rijden en een zakenman met aktetas in het centrum. Verona is een bijzondere stad, die 'gewoon' in Italië ligt. Maar dat is niet zo gewoon als het lijkt. Verona hoorde eeuwenlang bij Venetië en ging pas in 1866 onderdeel uitmaken van het toenmalige Koninkrijk Italië. Een van de schutspatronen van Venetië is Sint Marcus, die als symbool een gevleugelde leeuw heeft. Deze 'leeuw van Sint Marcus' werd gekozen als embleem van de stad, en kwam dus in het wapen van Venetië terecht. Hij is dan ook overal in de stad terug te vinden: in steen gebeeldhouwd of als reliëf in de muur, geschilderd, in glas, vaak met een geopend boek in zijn voorpoten.
Specificaties
EAN: 9789079399574
Aantal pagina's: 96
Schrijf als eerste een review over Verona Door een review te schrijven help je je mede shoppers bij het vinden van geschikte producten.
Vragen over uw bestelling? Gebruik het contactformulier

Webwinkel contact & service

Meld je aan en ontvang € 5.- cadeautegoed*

Ja, ik wil ANWB Ledenvoordeel ontvangen en geef de ANWB toestemming mij per e-mail te benaderen over ledenvoordelen. *alleen voor leden

Veilig en betrouwbaar

Deel deze pagina