Verzending en bezorging

Maatregelen mbt coronavirus:

Onze bezorgdiensten hebben gezondheid en veiligheid voorop staan voor hun medewerkers. Hierdoor kan het voorkomen dat het pakketje later wordt geleverd dan verwacht.

De bezorgdiensten waarmee wij werken, doen er dan ook alles aan om contact tussen de postbezorgers en klanten te minimaliseren. Dit betekent dat zij 1,5 meter afstand houden en fysiek contact vermijden. Pakketten worden niet meer overhandigd maar voor de deur gezet waarbij ook 1,5 meter afstand in acht wordt genomen. Voor pakketten waarvoor moet worden getekend voor ontvangst, vragen we je een geldig legitimatiebewijs (paspoort of rijbewijs) bij de hand te houden. De postbezorger zal namens jou tekenen voor ontvangst en zal je vragen naar de laatste drie tekens van je legitimatiebewijs (paspoortnummer of rijbewijsnummer). Zoek dit alvast even op, dat scheelt wachten aan de deur.

Ieders gezondheid is in deze tijd van groot belang, dank voor je medewerking. Pas goed op jezelf en op elkaar.

Je kunt je bestelling op verschillende manieren laten bezorgen in Nederland. De bezorging van je bestelling wordt uitgevoerd door PostNL. Als een bestelling boven een bepaalde waarde komt, is het mogelijk dat de bezorger vraagt om een handtekening voor ontvangst. In enkele gevallen kan alleen de geadresseerde tekenen voor ontvangst. Wij bezorgen alleen op een fysiek adres in Nederland.

Ben je niet thuis? Dan gaat het direct naar de dichtstbijzijnde PostNL-locatie. Je hebt dan twee weken de tijd om het pakket op te halen. Neem in dit geval het bericht van de bezorger en je legitimatiebewijs mee (rijbewijs/paspoort) als je het pakket ophaalt.

Ophalen bij een PostNL-punt

Je kunt ervoor kiezen om je bestelling op een PostNL-punt te laten bezorgen. Tijdens het bestelproces kun je gemakkelijk een afhaalpunt bij jou in de buurt vinden en selecteren. Met de Track & Trace code kun je het pakket volgen en zien wanneer het klaar ligt op het afhaalpunt. Zodra je bestelling in de door jou gekozen afhaalpunt is aangekomen ontvang je een e-mail van PostNL.

Na ontvangst van deze e-mail heb je 7 dagen om je bestelling af te halen. Neem je legitimatiebewijs mee (rijbewijs/paspoort) als je het pakket ophaalt. Mocht je je bestelling niet af kunnen halen in deze periode zal deze teruggestuurd worden naar ANWB. Bekijk de openingstijden en locaties op www.postnl.nl.

Ophalen in een ANWB-winkel

Met ruim 80 winkels verspreid over het land, is er altijd wel een ANWB-winkel bij jou in de buurt waar je je bestelling kosteloos kunt ophalen. Tijdens het bestelproces kun je aangeven in welke winkel je jouw bestelling wilt ophalen. Op het moment dat de bestelling voor je in de winkel klaar ligt, ontvang je een e-mail. Je bestelling moet binnen twee weken opgehaald worden. Als je het pakket niet binnen deze periode ophaalt, wordt het pakket teruggestuurd. Let op: wanneer je je bestelling ophaalt, vergeet dan niet een geldig legitimatiebewijs mee te nemen (paspoort, ID-kaart of rijbewijs). Meer informatie over Afhalen in de ANWB Winkel lees je hier.

Klik hier voor een overzicht van ANWB winkels waar je jouw online bestelling gratis kunt afhalen

Afhankelijk van de door jouw bestelde artikelen kan het voorkomen dat niet alle verzendopties worden aangeboden tijdens het bestelproces. Grote en/of zware artikelen zoals  fietsdragers, (dak)koffers, bolderkarren, grote stoelen, tafels en kasten, parasols, trampolines en fitnessapparatuur en artikelen van externe partners kunnen niet worden opgehaald in een winkel of afhaalpunt.

Bezorging door partners

Als je bestelling bestaat uit artikelen van een externe leverancier, dan ontvang je deze in een aparte levering die direct vanuit de partner aan jou wordt verstuurd. Dit kan betekenen dat de levertijd van deze artikelen afwijkt van de levertijd van de standaard levertijd

ANWB streeft ernaar om jouw bestelling zo spoedig mogelijk uit te leveren. De exacte levertijd per product vind je terug op de productpagina. Zodra je bestelling is verzonden ontvang je een e-mail met daarin een Track&Trace-link waarmee je het pakket eenvoudig online kunt volgen. Helaas hebben wij geen invloed op de leverancier waardoor de levertijd langer kan zijn dan hierboven aangegeven. Mocht dit het geval zijn, vermelden wij bij de productpagina de afwijkende levertijd. In sommige gevallen wordt je gebeld om een afspraak te maken voor het bezorgen van je bestelling. Ook dit wordt vermeld op de betreffende productpagina.

ANWB hanteert de Algemene Voorwaarden voor de verkoop op afstand en per post die door de Nederlandse Thuiswinkel Organisatie in overleg met de Consumentenbond zijn opgesteld.

Klik hier voor de bestel- en leveringsvoorwaarden

Voor het bezorgen van aankopen in de ANWB Webwinkel worden verzendkosten in rekening gebracht. De verzendkosten bedragen vanaf € 1,95 per bestelling, afhankelijk van het bestelde product. Je bestelling laten bezorgen in één van de ANWB winkels is gratis. Kies je voor de verzendmethode ophalen bij een PostNL-punt, dan betaal je € 3,95 aan verzendkosten.

Afwijkende verzendkosten worden afhankelijk tijdens het bestelproces duidelijk gemaakt. Het product met de hoogste verzendkosten is leidend voor de gehele bestelling, ongeacht het aantal producten in je winkelmand. Retourneren is altijd gratis. Uiteraard worden de verzendkosten bij een eventuele retournering van de gehele bestelling terug betaald.

Een overzicht van de verzendkosten per product(groep):
Artikelsoort   Verzendkosten
1. Afleveren in een ANWB winkel (mogelijkheid is afhankelijk van grootte artikel)   gratis
2. Kaarten, boeken, gidsen, gratis routekaarten, kleine zaklampen, fietslampjes, bagagelabels, kabels   € 1,95
3. Kleding, schoenen, laarzen, tablets, navigatiesystemen, camera's, rollator, sneeuwkettingen, koffers, campingstoelen, bolderkar, auto-accessoires, wereldstekkers   € 3,95
4. Dakkoffers, fietsdragers, laptops   € 9,95
5. Fitnessapparatuur, scootmobielen, trampolines   € 19,95 / 29,95
   

Klik hier voor overzicht van ANWB winkels waar je je online bestelling gratis kunt afhalen

Onze service:
  • Gratis verzending v.a. €30 voor ANWB leden

  • Gratis retourzending

  • 30 Dagen bedenktijd

8.6

Beoordeling
ANWB Winkels

De ANWB Winkel, dé seizoenswinkel waarbij je goed voorbereid en zonder zorgen op pad gaat in ieder seizoen. Lees hier de beoordelingen van onze klanten.

4.5 5

18.078 reviews

Naar de reviews

Webwinkel contact & service

Meld je aan en ontvang € 5.- cadeautegoed*

Ja, ik wil de ANWB Winkel nieuwsbrief ontvangen en geef de ANWB toestemming mij per e-mail te benaderen over de beste acties en kortingen uit de ANWB (Web)winkel. *alleen voor leden

Veilig en betrouwbaar

Deel deze pagina