Vignetten

Vignetten voor Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland bestelt u bij de ANWB

Vignet Oostenrijk

Een vignet is voor toeristisch en zakelijk verkeer op de Oostenrijkse snelwegen verplicht om te hebben. Dit vignet is verkrijgbaar in Oostenrijk bij alle snelweggrensovergangen en in Nederland bij de ANWB. De sticker dient op de ruit te zitten voor u de grens met Oostenrijk passeert. Er zijn verschillende vignetten voor auto en motor. Verder is een vignet voor verschillende periodes te verkrijgen, te weten, 10 dagen, 2 maanden en een jaar.

Meer informatie en bestellen


Vignet Zwitserland

Een vignet is voor alle Zwitserse autosnelwegen (Nationalstrassen) verplicht, ook voor aanhangers en caravans. Het vignet is in Zwitserland o.a. verkrijgbaar bij alle snelweggrensovergangen en in Nederland bij de ANWB. Ook hier dient de sticker op de ruit te zitten voor u de grens met Zwitserland passeert. Er worden hoge boetes uitgeschreven wanneer blijkt dat het voertuig en of aanhanger niet is voorzien van de juiste sticker. Zwitserland kent maar 1 vignet en die is een heel kalenderjaar geldig.

Meer informatie en bestellen


Milieusticker Duitsland

Een milieusticker is in sommige gebieden van Duitsland verplicht. Iedereen die wel eens naar Duitsland reist, kan te maken krijgen met zogenaamde "Umweltzones": zones die als doel hebben de luchtkwaliteit te bevorderen. U mag het bewuste gebied alleen inrijden wanneer uw voertuig (personenauto, camper, bedrijfswagen of autobus) een milieusticker heeft die overeenkomt met de classificatie behorende bij die Umweltzone. Steeds meer steden en gebieden in Duitsland zijn Umweltzones geworden. Dus reist u naar Duitsland informeer dan tijdig of uw auto voorzien moet zijn van een milieusticker.

> Meer informatie

Direct bestellen

Liever uw tolvignet aanschaffen in de ANWB winkel? Tolvignetten voor Zwitserland & Oostenrijk zijn ook te koop in alle ANWB Winkels. De milieusticker voor Duitsland kunt u ook in de winkel bestellen, de levertijd is maximaal 5 werkdagen. Niet-leden betalen in de winkels een meerprijs. Zoek hier een ANWB winkel bij u in de buurt.

 

Webwinkel contact & service

Meld je aan en ontvang € 5.- cadeautegoed*

Ja, ik wil ANWB Ledenvoordeel ontvangen en geef de ANWB toestemming mij per e-mail te benaderen over ledenvoordelen. *alleen voor leden

Veilig en betrouwbaar

Deel deze pagina