Wandelkleding

Wandelkleding, hoe werkt het drielagensysteem?

Als wandelaar wil je graag comfortabele kleding die je droog houd en warm, maar waar je niet in gaat zweten. Daarvoor is het 3-lagensysteem bedacht. Hoe dat werkt? Dat vind je hier!


De eerste laag zorgt voor de snelle afvoer van zweet. Thermo- / sportondergoed van kunstvezels, die goed op de huid aansluiten zijn hier perfect voor. Ook de tweede laag neemt nauwelijks vocht op, maar houdt wel een hoeveelheid stilstaande lucht vast en zorgt zo voor de warmte-isolatie. Ideaal hiervoor is een fleecevest. De derde laag beschermt tegen regen en wind, maar laat zweet wel naar buiten passeren. Hiervoor is een ademend, waterdichte wandeljas ideaal. Belangrijk bij de derde laag is dat je er, met name als het écht regent, voor 100% op kunt vertrouwen!

Start nu met het drielagensysteem:

272 producten
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

ANWB Wandelkleding, voor iedere wandelaar!

Tijdens een wandeling is het belangrijk dat kleding lekker zit en tegen een stootje kan. Uiteraard wil je ook dat je wandelkleding functioneel is. De ANWB biedt wandelkleding aan die ademend, sneldrogend en comfortabel is.

Doorgewinterde wandelaars zweren bij het drielagensysteem.

Buiten aan het wandelen? Dan doe je er goed aan je lichaamstemperatuur constant te houden. En hét kledingadvies hiervoor is het drielagensysteem! De eerste laag (of onderlaag) zorgt voor de snelle afvoer van zweet. Via thermo of sportondergoed, dat goed op de huid aansluit en nauwelijks vocht opneemt maar dit snel afvoert naar de volgende laag. Kunstvezels kunnen dat, katoen is ongeschikt. Ook de tweede laag (of tussenlaag) neemt nauwelijks vocht op maar houdt wel een hoeveelheid stilstaande lucht vast en zorgt zo voor de warmte-isolatie. Ideaal hiervoor is een fleecevest: 100% polyester, superlicht en verkrijgbaar in verschillende diktes. De derde laag (of buitenste laag) beschermt tegen regen en wind, maar laat transpiratievocht wel van binnen naar buiten passeren. Hiervoor is een ademend, waterdicht wandeljack ideaal. Belangrijk bij de derde laag is dat je er, met name als het écht regent, voor 100% op kunt vertrouwen.

Wandelkleding voor dames en heren

Met de wandelkleding van de ANWB geniet je nog meer van wandelingen. Met het een winddichte, ademende wandeljas koel je niet teveel af, terwijl warmte wordt afgevoerd om zweten te voorkomen. Onze zachte fleecevesten zijn sneldrogend en lichtgewicht waardoor ze makkelijk mee te nemen zijn. Een stevige wandelbroek mag niet aan de wandeloutfit ontbreken en een set thermokleding houdt je warm op extreem koude dagen.

Webwinkel contact & service

Meld je aan en ontvang € 5.- cadeautegoed*

Ja, ik wil de ANWB Winkel nieuwsbrief ontvangen en geef de ANWB toestemming mij per e-mail te benaderen over de beste acties en kortingen uit de ANWB (Web)winkel. *alleen voor leden

Veilig en betrouwbaar

Deel deze pagina