Wandelgids Amsterdam - Gevelstenen in Amsterdam -

SKU# 9789058810373

Geef als eerste een review
Dit boekje leidt u rond langs de historische gevels van het oude Amsterdam met als onderwerp een gebeurtenis uit de bijbel
Dé manier om Amsterdam te ontdekken!

Meer informatie over dit product
Leden 11,90
Niet leden 11,90

  • Levertijd 1-2 werkdagen
  • Verzendkosten worden zichtbaar in je winkelmandje
  • Verschillende bezorgmogelijkheden
Productinformatie
Binnen de Amsterdamse grachtengordel bevinden zich ruim achthonderd gevelstenen. De meeste gevelstenen zijn terug te vinden in de Jordaan. De in voorliggende kijk- en wandelgids Amsterdam opgenomen reliefs hebben als onderwerp een gebeurtenis uit de bijbel; zij vertegenwoordigen circa 10% van het totale bestand. In de geserreerde vakkundige teksten bij de afbeeldingen wordt waar mogelijk verwezen naar een tekst of passage uit het oude of nieuwe testament.

Voorafgaand aan de fotoreportage (in kleur) van de reliefs en de twee stadswandelingen gaat de samensteller kort in op bijbelse voorstellingen als voorbeeld voor gevelstenen en gevelstenen als artistieke spiegel van geestelijk leven volgens de joodse en christelijke traditie.
Naast de reliefs uit de 16e, 17e en 18e eeuw wordt een overzicht gepresenteerd van hedendaagse kapitelen aan flats in het stadsdeel Bos & Lommer, die het leven van Jezus weergeven. Dit met zorg samengestelde gidsje bevat, naast een plattegrond van de Amsterdamse binnen.

Specificaties
EAN: 9789058810373
Binding: Paperback
ISBN: 9789058810373
Aantal pagina's: 80
Stad: Amsterdam
Afmetingen (lxbxh): 14.8x0.9x21.0
Land: Nederland
Continent: Europa
Schrijf als eerste een review over Wandelgids Amsterdam - Gevelstenen in Amsterdam - Door een review te schrijven help je je mede shoppers bij het vinden van geschikte producten.
Vragen over uw bestelling? Gebruik het contactformulier

Webwinkel contact & service

Meld je aan en ontvang € 5.- cadeautegoed*

Ja, ik wil ANWB Ledenvoordeel ontvangen en geef de ANWB toestemming mij per e-mail te benaderen over ledenvoordelen. *alleen voor leden

Veilig en betrouwbaar

Deel deze pagina