De juiste wandelschoen


Goede wandelschoenen zijn misschien wel het belangrijkste onderdeel van een wandeloutfit. De ANWB biedt verschillende soorten wandelschoenen aan voor verschillende doeleinden. Hieronder vindt u meer informatie over onder andere de trekkingklasses en de waterdichtheid.

 

Ook het GFK Consumentenpanel 2014 bevestigt het: de grootste kans van slagen is bij de ANWB. Voor de 2e keer op rij is ANWB uitgeroepen tot de nummer 1 in wandelschoenen. Met haar brede schoenencollectie hebben al veel klanten de weg naar de ANWB Winkel en Webwinkel gevonden. Of het nu gaat om wandelen door het bos, over heuvels of verharde wegen, de ANWB biedt altijd een wandelschoen in de juiste trekkingsklasse.

 

Trekkingklasse


Om aan te geven voor welk soort gebruik (wandelgebied) een schoen het meest geschikt is, zijn onze wandelschoenen opgedeeld in categorieën (trekkingklasses). De ANWB verkoopt wandelschoenen met trekkingklasse A, A/B en B. Hieronder een specifiekere uitleg.

Trekkingklasse A:

Lichte en soepele wandelschoen, geschikt voor lichtglooiend terrein, zoals een wandeling in de bossen of langs het strand.

Trekkingklasse A/B:

Lichte wandelschoen met stevige zool, ideaal voor lange dagwandelingen of heuvelachtig terrein.

Trekkingklasse B:

Stevige wandelschoen met hoge schacht. Vooral geschikt voor wandelen op bergpaden, eenvoudige beklimmingen en meerdaagse wandelingen.
Een schoen met trekkingklasse B is vanwege de stevigheid zwaarder dan een schoen met trekkingklasse A of A/B.
Doorsnede van een gemiddelde Human Nature wandelschoen


1: Verstevigd schuim voor een comfortabel gevoel 6: Middenzool van schokdempend rubber
2: Rubberen beschermkap over de neus ombeschadigingen te voorkomen 7: Waterdichte sok
3: Slijtvaste rubberen zool met profiel voor goede grip 8: Stevige hielkap ter ondersteuning
4: Antibacterieel anatomisch gevormd en uitneembaar Ortholite® voetbed 9: Verstevigend schuim voor een comfortabel gevoel
5: Extra verstevigende laag tussen voetbed en zool (cambreur)  

Onderhoud van het leder


Wandelschoenen gaan gemiddeld vele jaren mee. Om de kwaliteit van een lederen wandelschoen te behouden dient het materiaal goed onderhouden te worden. Dit kan onder andere met de Granger's onderhoudsproducten.

 

Waterdichtheid


Veel van onze wandelschoenen zijn waterdicht. Door de waterdichte sok aan de binnenzijde van de schoen blijven uw voeten ten alle tijden droog. Elke waterdichte sok wordt uitgebreid getest voordat deze in de schoen wordt verwerkt, waardoor we waterdichtheid kunnen garanderen.

 

Wandelsokken


Heeft u vaak last van blaren? Misschien komt dat wel door verkeerde of oude sokken. Goede wandelsokken zijn essentieel om voetproblemen te voorkomen. Ze zorgen voor schokdemping, het opvullen van onvolkomenheden in de pasvorm van de schoen en voor het opnemen van transpiratievocht. Bekijk wandelsokken

 Bekijk alle wandelschoenen in de webwinkel

 

Webwinkel contact & service

Meld je aan en ontvang € 5.- cadeautegoed*

Ja, ik wil ANWB Ledenvoordeel ontvangen en geef de ANWB toestemming mij per e-mail te benaderen over ledenvoordelen. *alleen voor leden

Veilig en betrouwbaar

Deel deze pagina